Nevenactiviteiten

SPORTIEVE NEVENACTIVITEITEN

De hoofdbrok van de activiteiten van Karate Kermt zijn uiteraard de trainingen. Deze volgen min of meer een vast stramien, met uitzondering van de laatste training van het jaar. Dit is een massatraining, waar de jeugdleden, de jeugd 13+ en de volwassenen samen trainen.

Karate kan daarenboven niet enkel beoefend worden tijdens een training van Karate Kermt. Naast de trainingen kunnen onze leden ook deelnemen aan wedstrijden en stages.

Zo neemt Karate Kermt elk jaar deel aan een interclubwedstrijd kata (tot zwarte gordel) georganiseerd door Dokan Zonhoven.

Verder is er ook nog de Shotokan Cup, een interclubwedstrijd kata en kumite, waarvan Karate Kermt een van de organiserende clubs is. Elk jaar zijn er heel wat leden van Karate Kermt die hier aan deelnemen, dikwijls met succes.

Als je ook eens training wil krijgen van een (internationale) trainer, of gewoon eens wil trainen met iemand die je niet goed kent, kan je altijd deelnemen aan een van de stages. Elk jaar worden er verschillende karatestages georganiseerd, waarvan sommigen zelfs heel dichtbij. Raadpleeg hiervoor regelmatig onze website!

NIET-SPORTIEVE NEVENACTIVITEITEN

Karate Kermt is een vzw die probeert om de kosten voor haar leden zo laag mogelijk te houden. En daarmee bedoelen wij niet alleen het lidgeld, maar ook de prijzen van de andere nevenactiviteiten. Om die lage prijzen te kunnen aanhouden moeten we natuurlijk op een andere manier geld in kas krijgen. Naast de steun van onze sponsors organiseren wij daarom elk jaar een spaghettiavond.

Deze spaghettiavond gaat door in zaal Kermeta te Kermt. De spaghettiavond is niet enkel het moment waarop onze sympathisanten ons kunnen steunen door een spaghetti te eten (eventueel vergezeld van een glas wijn), maar ook hét moment waarop onze jeugdleden kunnen laten zien aan hun ouders, vrienden, familie of elke andere aanwezige wat ze allemaal geleerd hebben tijdens de trainingen. Hoewel wij al heel wat jaren de spaghettiavond en de bijhorende demonstratie van de jeugdleden organiseren, slagen onze jeugdleden en -trainers er nog elk jaar in om ons te verrassen.

Karate trainen is leuk, maar het is nog leuker als je de persoon die tegenover, of naast, je staat goed kent. Om deze reden organiseert Karate Kermt ook een aantal activiteiten om het groepsgevoel te versterken.

De jaarlijks terugkerende klassiekers hieronder zijn de jeugdstage en het ledenweekend voor de volwassenen. Gedurende een volledig weekend worden er voor de deelnemers een heel deel activiteiten georganiseerd. We blijven uiteraard een sportclub, dus het sportieve is nooit ver af. Sinds enkele jaren wordt er ook een uitstap voor de jeugdleden georganiseerd. Zo werd er al naar de Efteling en naar Toverland gegaan.

Uiteraard komt de Sint ook elk jaar langs. Maar enkel voor brave leden!

Tot slot wordt het einde van elk seizoen afgesloten met een BBQ waarbij, naast de leden, natuurlijk ook de partner en de ouders welkom zijn.